Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vi rustar upp järnvägen mellan Stockholm och Malmö

Södra stambanan är ett av Sveriges viktigaste järnvägsstråk, en livsnerv. Fler resenärer och mer gods än någonsin färdas idag på dess spår. Samtidigt är delar av banan över 150 år och avsedd för den trafik som rådde då. Det håller inte. Bokstavligt talat.

KartbildDärför rustar vi upp järnvägen mellan Stockholm och Malmö. På vissa håll bygger vi även nytt. Målet är att du ska kunna resa smidigare och punktligare än idag. Vi gör allt vi kan för att din resa ska bli så bekväm som möjligt medan vi underhåller.

Vi genomför många banarbeten längs Södra stambanan som är 615 kilometer lång. Förbättringsarbetena omfattar både underhåll och nybyggnation. Du kan komma att påverkas, men vi gör allt vi kan för att din resa ska bli så smidig som möjligt medan arbetena pågår.

Tågens tidtabeller är anpassade efter de arbeten som är planerade på järnvägen. När du bokar din resa får du veta om någon sträcka är ersatt med buss, om restiden blir längre eller om något tåg är inställt. Du finner alltid aktuell information hos respektive tågbolag eller på www.trafikverket.se under Trafikinformation tåg.

Via länkarna nedan kan du läsa mer om några av de insatser vi gör i år och kommande år. Under länen kan du klicka dig vidare på de flesta av åtgärderna till projektsidor där du får mer detaljerad och aktuell information om specifika projekt.